Products from

Rotes Höhenvieh vom Landbach

Cattle farmer, Alsbach-Hähnlein
Bettina Fay
Bettina Fay started Rotes Höhenvieh vom Landbach in 2008. Their farm is located in Alsbach-Hähnlein, Hessen.

Their farm

Ich züchte die vom Aussterben bedrohte Rinderrasse Rotes Höhenvieh und beweide mit meinen Mutterkühen und ihrer Nachzucht Naturschutzflächen im hessischen Ried.
Die Tiere werden im Herdenverband gehalten und sind ganzjährig auf der Weide,im Winter mit großen,mit viel Stroh eingestreuten Unterständen.
Gefüttert werden sie im Winter mit Heu und Grassilage vorwiegend aus eigener Ernte,teilweise wird Heu aus dem nahegelegenen Odenwald zugekauft.
Mineralfutter steht das ganze Jahr als Leckmasse zur Verfügung,ebenso Natursalz-Lecksteine.
Ich bin kein Bio-Betrieb
Die männlichen Tiere, die nicht in die Zucht gehen werden ca 4-jährig als Ochsen geschlachtet und das Fleisch wird nach dreiwöchiger Reifezeit küchenfertig vakuumiert.

Address
Georg-Fröba-Str. 48
64665 Alsbach-Hähnlein
2008
Established in
1
full-time employee

Rotes Höhenvieh vom Landbach's professions and practices

Livestock

100 animals

Rotes Höhenvieh

Breeding methods

The livestock is born on my farm

I rear my animals in open air

Diet

My animails have a diet based on grass or other fodder

The food for my animals is produced on my farm, The food for my animals comes from a local farmer

I use GMO-free feed

Care of livestock

I only treat the animals in case of illness

I use homeopathic care on my animals, I use an antibiotic-based care

Processing and secondary ingredients

I don't process my products

Other ingredients : not specified

Origin of other ingredients : not specified

Features of the other ingredients : not specified

This information has been declared by the Producer.